Vloerverwarming – Schlüter®-DITRA-HEAT-E

Elektrische vloerverwarming Schlüter®-DITRA-HEAT-E

Als vroeger werd gedacht aan een elektrische vloerverwarming, dan dacht men aan voorgefabriceerde verwarmingsmatten. Schlüter-Systems heeft over dit thema nagedacht en wilde absoluut niet nog een andere verwarmingsmat. De ontwikkeling van Schlüter®-DITRA-HEAT-E is het beste bewijs dat het bedrijf uit Iserlohn veel verder denkt. Het nieuwe systeem, dat in Brussel en Utrecht voor het eerst in de BeNeLux werd voorgesteld op de beurs, belooft niet alleen een snelle en doelgerichte vloerverwarming. De bekleding wordt meteen ook van de ondergrond ontkoppeld.
In het nieuwe Schlüter®-DITRA-HEAT-E-systeem worden de verwarmingskabels in de ontkoppellingsmat aangebracht. Dankzij de gepatenteerde DITRA-technologie kan het nieuwe systeem voor elektrische vloerverwarming ook op moeilijke ondergronden worden gebruikt, zoals houtconstructies of verse dekvloeren, zonder dat hierbij schade wordt veroorzaakt aan de tegelbekleding of de verwarmingskabels. Op deze manier wordt ook voorkomen dat de bekleding door de snelle temperatuurwisselingen wordt beschadigd.
De zachte stralingswarmte biedt een aangenaam woonklimaat waarbij de behaaglijke temperatuur op comfortabele wijze nauwkeurig kan worden ingesteld met behulp van de temperatuursensoren in de vloer. Anders dan bij de conventionele systemen met voorgelijmde verwarmingsmatten kunnen de verwarmingszones afzonderlijk worden ingesteld. De verwarmingskabels worden immers individueel in het noppenraster van de ontkoppellingsmat gelegd.
Door de beperkte opbouwhoogte kan Schlüter®-DITRA-HEAT-E gemakkelijk worden gebruikt bij renovatie. Vermits de verwarmingskabels meteen met tegellijm in de ontkoppellingsmat worden ingebed, liggen ze vlak onder de tegelbekleding waardoor de warmte snel en efficiënt wordt vrijgegeven. Het uitvlakken van niet-verwarmde oppervlakken, zoals bij traditionele verwarmingsmatten, is met dit systeem niet nodig.
En er is nog een voordeel: het elektrische vloerverwarmingssysteem is duurzaam, praktisch onderhoudsvrij en voordelig in aankoop en installatie. Door de beperkte extra kosten is Schlüter®-DITRA-HEAT-E een aantrekkelijke en prijsgunstige, alternatieve vloerverwarming. Door de hogere vebruikskosten is een elektrische vloerverwarming echter alleen onder bepaalde voorwaarden geschikt als volwaardig verwarmingssysteem. Een efficiënte oppervlakteverwarming is alleen mogelijk met de klimaatregelende tegelvloer Schlüter®-BEKOTEC-THERM.

,

Seringenstraat 2 - 3620 Lanaken | tel. 0493 50 85 66